De vijf beste cosmetische ingrepen in het gezicht

De nieuws/forum site voor artsen

De vijf beste cosmetische ingrepen in het gezicht

Van botox tot een neuscorrectie, er zijn verschillende cosmetische ingrepen voor het gezicht beschikbaar om uw gelaatstrekken te verbeteren. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij u past, daarom hebben we een lijst samengesteld met de vijf meest populaire cosmetische gezichtsbehandelingen om u te helpen bij het nemen van uw beslissing.

Facelift

Een facelift is een chirurgische ingreep die de losse huid en spieren van het gezicht en de hals strakker maakt voor een jeugdiger uiterlijk. Een facelift kan worden gecombineerd met andere cosmetische gezichtsbehandelingen zoals een ooglidcorrectie of een wenkbrauwlift voor uitgebreide verjongingsresultaten. De effecten van een facelift duren doorgaans vijf tot tien jaar voordat een andere procedure nodig kan zijn om de resultaten te behouden.

Botox

Botox is een populaire niet-chirurgische injectie die de gezichtsspieren tijdelijk ontspant om fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het wordt meestal gebruikt op kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels en lachrimpels. Botox-behandelingen duren doorgaans vier tot zes maanden voordat de spieractiviteit geleidelijk weer normaal wordt en rimpels weer beginnen te verschijnen.

Dermal Fillers

Dermal fillers zijn gel achtige stoffen die in de huid worden geïnjecteerd om rimpels op te vullen, volume toe te voegen en verloren volheid in het gezicht te herstellen. In tegenstelling tot Botox worden dermal fillers niet gebruikt om spieren te ontspannen, maar in plaats daarvan ondersteuning te bieden aan delen van het gezicht die door veroudering aan elasticiteit en volume hebben verloren. Gemeenschappelijke gebieden die zijn behandeld met dermal fillers zijn de wangen, lippen en onder de ogen. De resultaten van dermale fillerbehandelingen kunnen enkele maanden tot jaren aanhouden, afhankelijk van het type filler dat wordt gebruikt.

Neuscorrectie

Neuscorrectie, of neusoperatie, is een chirurgische ingreep die de vorm en grootte van de neus corrigeert. Het kan zowel om functionele als om esthetische redenen worden uitgevoerd en wordt vaak gecombineerd met een septoplastiek (een procedure om het bot en kraakbeen tussen de neusgaten recht te trekken) voor uitgebreide resultaten. De effecten van neuscorrectie zijn permanent, maar kunnen desgewenst worden aangepast met aanvullende operaties verderop.

Brow Lift

Een wenkbrauwlift verheft neerhangende wenkbrauwen door overtollige huid van het voorhoofdgebied te verwijderen. Dit heeft de neiging om te resulteren in een jeugdiger uiterlijk en een beter zicht als hangende wenkbrauwen uw gezichtsveld belemmerden voorafgaand aan de operatie. De effecten van een wenkbrauwlift duren doorgaans enkele jaren voordat een andere procedure nodig kan zijn om de resultaten te behouden.

Conclusie

Er zijn tegenwoordig veel verschillende cosmetische procedures voor het gezicht beschikbaar, waardoor het moeilijk kan zijn om te beslissen welke de juiste voor u is. We hopen dat deze lijst van de top vijf cosmetische gezichtsbehandelingen u heeft geholpen uw opties te beperken en uw keuzes beter te begrijpen. Zoals altijd, moet u een door het bestuur gecertificeerde plastisch chirurg raadplegen voordat u een beslissing neemt over het ondergaan van een operatie.