Dit moet je weten over een mondkapje

De nieuws/forum site voor artsen

Dit moet je weten over een mondkapje

Een mondkapje is tijdens de coronacrisis een noodzaak. Steeds meer plekken kennen een verplichting tot het dragen van dit masker, zodat jijzelf en jouw omgeving beschermd worden tegen eventuele besmettingen. Echter zijn er ook weer andere eisen aan verbonden, waardoor het niet altijd duidelijk is aan welke voorwaarden je moet voldoen. Je kunt echter te allen tijde bij specialisten als Safe Save terecht als jij jouw mondkapjes aan wilt schaffen. Maar waar kun je dan allemaal op letten? Onderstaande informatie legt het helemaal voor jou uit.

 

Een mondkapje die je eenvoudig kunt vervangen

Bij een mondkapje wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten. Veel mensen kunnen vandaag de dag aan de slag met wegwerpmondkapjes. Deze zijn voornamelijk bedoeld voor eenmalig gebruik en moeten na een aantal uur ook weggegooid worden. Je kunt deze mondkapjes dus niet uitwassen. Wel geven deze voldoende mogelijkheden om jezelf en anderen te beschermen. Het zijn voornamelijk oplossingen voor wanneer je weinig naar de plekken toegaat waar deze verplicht zijn. Aan het einde van jouw bezoek gooi je hem in de prullenbak en kun je na verloop van tijd weer een nieuwe gaan pakken.

 

Ook voor de langere termijn mogelijkheden

Er zijn echter ook nog oplossingen voor op de langere termijn. Een mondkapje kan namelijk ook uitwasbaar zijn. Deze uitwasbare varianten kun je namelijk gewoon in de wasmachine doen of in een teiltje met water. Hierdoor heb je altijd een mondkapje die volledig hygiënisch is. Dit maakt het voor jou ook weer veiliger om over straat te gaan. In tegenstelling tot de wegwerpmondkapjes heb je hier wel meer werk aan. Je moet er immers aan denken dat je de mondkapjes ook echt schoonhoudt en dat je hem weer in jouw tas stopt voor een volgend uitstapje, zodat je beschermd blijft.

 

Medische mondkapjes voor zorgverleners

Als zorgverlener is het echter van belang dat je nog meer veiligheid kan bieden. Een mondkapje voor zorgverleners is daarom altijd medisch gekeurd. Als consument mogen deze mondkapjes niet aangeschaft worden. Je hebt hiervoor ook verschillende filters voor. Deze moeten gewisseld worden om de veiligheid te kunnen waarborgen. Op deze manier kun je zorg verlenen die verantwoord is en waarmee je jouw cliënten ook in tijden van corona van de juiste zorg kunt voorzien en in de basisbehoeften kunt helpen en de gezondheid van jouw cliënten sterk kan verbeteren. Jij bent zelf ook van alle gemakken voorzien.

 

Ze voldoen aan alle mogelijke eisen

Ieder mondkapje wordt altijd met de grootste zorg samengesteld. Je hebt hierdoor ook altijd de mondkapjes die aan alle voorwaarden voldoen. Je kunt daarom altijd beter naar de mondkapjes gaan kijken die bij specialisten aangeboden worden dan degene die worden aangeboden via social media. Je weet hierdoor immers zeker dat je vele malen beter beschermd bent tegen het virus en kunt de werkzaamheden uit blijven voeren zonder dat ieders gezondheid in gevaar wordt gebracht. Door jouw mondkapjes in huis te halen ben je dus overal op voorbereid en ben je gewapend tegen de pandemie.

 

Bestel je herbruikbare mondkapjes bij Safe-Save.nl!