Een holistisch huisarts worden doe je zo

De nieuws/forum site voor artsen

Een holistisch huisarts worden doe je zo

Soms komt het voor dat een arts je niet kan vertellen waar de oorzaak van jouw klacht ligt. Dan is het handig om een holistisch arts te hebben. Waar een huisarts vanuit een lichamelijke klacht een lichamelijke oorzaak diagnosticeert, kijkt een holistisch huisarts tevens naar geestelijke oorzaken die elkaar beïnvloeden en samen een klacht veroorzaken. Deze oorzaken kunne liggen op vijf deelgebieden. Deze deelgebieden zijn: fysiek, mentaal, sociaal, emotioneel en spiritueel. De holistische huisarts kijkt dus naar de gehele mens. Vaak kan de holistische geneeskunde beter vinden waar de klachten allemaal vandaan komen naast fysieke oorzaken. Hoe word je een holistisch huisarts?

 

Hoe word je een holistisch huisarts

Holistische geneeskunde is een aanvulling op de traditionele geneeskunde. Veel huisartsen keren zich tot de holistische geneeswijze omdat soms alleen kijken naar het lichaam als oorzaak van klachten zijn beperkingen heeft. Het grote verschil tussen de traditionele geneeskunde en de holistische aanvullende geneeswijze is dat, in de holistische geneeswijze de geest en het lichaam nauw en onlosmakelijk zijn verbonden. Artsen met een aanvullende opleiding kunnen daardoor vaker en sneller een juiste diagnose geven.

 

Holistisch therapeut

Een holistisch therapeut is geen arts. Een therapeut kan echter wel helpen om de kern van het lichamelijke probleem in de geest, emoties of levenswijze vinden. Zo wordt de vitaliteit beïnvloed door factoren als: voeding, beweging, ademhaling, slaap, stress en de mate van ontspanning en het immuunsysteem in de darmen. Een holistisch therapeut kan een nuttige aanvulling zijn op medicijnen die alleen de symptomen bestrijden.

 

Een holistische huisarts is een arts die de normale medische studie geneeskunde) heeft afgerond en daarna een opleiding in holistische geneeskunde heeft gevolgd. Holistische geneeskunde verbind het lichaam onlosmakelijk met de geest. Hierdoor kunnen holistische artsen of therapeuten de geestelijke oorzaken van een lichamelijke klacht snel vinden.

 

Wil je holistisch therapeut worden? Volg dan een HBO opleiding bij ZoMa Opleidingen en je mag je binnenkort een Holistisch Therapeut noemen.