Helpt roken tegen stress?

De nieuws/forum site voor artsen

Helpt roken tegen stress?

Vaak denken dat mensen die roken dat roken helpt om stress tegen te gaan. Een sigaret bevat namelijk nicotine, die je een ontspannen gevoel geeft. Dit helpt voor ongeveer 20 minuten, want daarna daalt de hoeveelheid nicotine in je lichaam. Als je geen nicotine meer binnenkrijgt, wordt je vaak onrustig, kun je je moeilijk concentreren en heb je een slecht humeur. Deze verschijnsel worden ook wel ontwenningsverschijnselen genoemd. Roken helpt dus wel tegen stress, maar alleen zolang je daadwerkelijk aan het roken bent. Wil je meer weten over roken, e-sigaretten zoals Bookwill e-liquid? Klik hier voor meer informatie!

De voordelen van elektronische sigaretten

Er zijn maar weinig mensen die cold-turkey kunnen stoppen met roken. Gelukkig is er de e-sigaret van Bookwill e-liquid, die ervoor zorgt dat rokers op korte termijn hun gezondheid al erg kunnen verbeteren. Een elektronische sigaret is namelijk een stuk minder schadelijk dan een normale sigaret. Onschuldig is de elektronische sigaret niet helemaal, want er zitten alsnog dampen in die een schadelijk effect kunnen hebben. Er zijn echter ook elektronische sigaretten die geen nicotine bevatten, waardoor je wel het gevoel hebt dat je rookt, maar zonder het verslavende stofje. Je kunt ook zelf liquid maken, door bijvoorbeeld Bookwill e-liquid aan te schaffen. Klik hier boven voor meer informatie over de verschillende e-sigaretten.

Elektronische sigaretten zijn verkrijgbaar met smaakjes!

De elektronische sigaret wordt steeds populairder, want ze geven je het gevoel dat je aan het roken bent, terwijl je geen nicotine binnenkrijgt. In 2017 waren er al maar liefst 245 smaken verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan e-sigaretten met vanillesmaak, mango, tabak, kers, of appel. Er is voor iedere roker wel een e-sigaret die aansluit bij zijn of haar wensen. Door middel van een e-sigaret kun je langzaam afkicken, maar hoef je je sigaret nog niet meteen gedag te zeggen. Wil je meer weten? Klik hier boven op de link.