In een vertrouwde omgeving herstellen

De nieuws/forum site voor artsen

In een vertrouwde omgeving herstellen

Niet iedereen is gecharmeerd van de ziekenhuisomgeving, het ziekenhuiseten, de ziekenhuisgeur en de ziekenhuissfeer. Herinneringen over situaties die je liever onderdrukt komen naar boven en je bent het beu om steeds maar in de dezelfde kamer te verblijven. Maar soms moet dit toch echt even gebeuren, of toch niet?

 

Noodgedwongen in het ziekenhuis

Omdat je pijn hebt, besluit je naar de huisarts te gaan. De arts constateert dat dit buiten haar kennis gaat. Verdere test zijn nodig en deze moeten in het ziekenhuis gedaan worden. Je ontvangt een doorverwijzing, waarna verschillende onderzoeken en scans volgen. Stiekem breng je al heel wat uurtjes door in het ziekenhuis, maar dit zal nog eens verdubbeld worden want: een operatie is noodzakelijk om je weer op de been te krijgen. Sterker nog, hierna zul je nog steunzolen moeten dragen.

Herstellen kost tijd

 

Je gaat het samen met je arts na. Na de operatie moet je nog herstellen en revalideren. De hersteltijd kan vrij lang duren, wat betekent dat je langer in het ziekenhuis moet verblijven dan je incalculeerde. Samen met de specialist ga je je opties na. Je benadrukt dat je echt niet zo lang in het ziekenhuis wil blijven. De arts benadrukt op haar beurt dat zorg echt nodig is om goed te genezen.

Nooit langer in het ziekenhuis willen zijn dan nodig

Het gesprek met de arts speel je nog eens af in je hoofd. Nazorg is dus belangrijk. Je vraagt je af of je een verpleger in huis kunt halen. Het nadeel is wel dat je alleen de verpleger ziet en weinig andere mensen. Of zou mantelzorg een optie zijn? Als je geen kinderen hebt, is het al snel lastig om dat beroep op een kennis of vriend te doen. Hoe valt hier een goede oplossing voor te bieden als je niet kan terugvallen op je naasten?

Zorghotel

Gelukkig biedt het zorghotel een uitstekende manier om het ziekenhuis zoveel mogelijk te vermijden. Zorghotels zoals Domus Magnus bieden zorg na de operatie. Domus Magnus heeft verschillende locaties door heel Nederland onder haar beheer, waar constant verplegers en begeleiding aanwezig is. Ondanks dat het een zorghotel is, zijn de gebouwen en het interieur een lust voor het oog en bieden geborgenheid terwijl je herstelt. Door de sfeer lijkt het net alsof je thuis bent, maar word je wel gezelschap gehouden door andere herstellende bewoners waardoor er een huiselijke sfeer ontstaat. En als je er aan toe bent, zijn er genoeg activiteiten zoals huiskamerconcerten en dagtochtjes.