Je leven drastisch veranderen

De nieuws/forum site voor artsen

Je leven drastisch veranderen

We hebben allemaal wel is dat je je leven drastisch wil veranderen. Het is zondagmiddag en zit alleen maar lui op de bank. Je wilt dus weer productiever worden en weer iets van je leven maken. Je hebt je voorgenomen om vroeg op te gaan staan, veel te gaan sporten en gezonder te eten. Je kijkt op die zondag allemaal youtube video’s van ochtendroutines, avondroutines, gezonde recepten en sportschema’s. Je hebt er helemaal zin in tot de wekker gaat de volgende ochtend. In al die youtube video’s zag je die mensen lekker om 5:00 opstaan zodat ze voor hun werk of school nog konden gaan sporten. Dit is eigenlijk niet realistisch. Het is leuk als je je leven wil beteren maar dit kun je beter op een lager tempo doen.

Op een rustige manier je leven beteren

Het is echt goed dat je je leven wil veranderen maar dit moet wel vol te houden zijn. Daardoor kun je beter stapje voor stapje gewoontes veranderen zodat je geleidelijk je aan kan passen. Daarnaast moet je ook kijken wat voor jou werkt. Als je namelijk echt geen ochtendmens bent kun je er ook voor kiezen om juist in de avond te gaan sporten zodat je daarna lekker kan douchen en je bed in kunt stappen. Daarnaast hoef je ook niet meteen iedere dag gaan sporten. Bouw het rustig op en kijk wanneer en hoe vaak jij het prettigste vindt. Gezonder gaan eten is altijd lastig maar je hoeft niet meteen te gaan diëten. Mijn tip is om de app lifesum te downloaden. Hierbij kun je opgeven wat je eet en wordt er zo automatisch berekend hoeveel je voor de rest nog mag even voor elke maaltijd. Daarnaast wordt je beweging ook geregistreerd als je een smartwatch om hebt. Als je veel hebt bewogen mag je ook weer meer eten. Zo heb je een motivatie om ook meer te bewegen.

Alcohol probleem

Het kan ook zo zijn dat je ergere problemen hebt waardoor je niet zomaar zelf de discipline hebt om je leven rustig te beteren. Zeker als het schadelijk is voor je gezondheid zoals een alcohol probleem, is het helemaal niet erg om hulp te vragen. Zo is het heel moedig als je naar een afkickkliniek gaat om van je alcoholprobleem af te komen. Veel mensen hebben niet door dat ze überhaupt een alcoholprobleem hebben. Daardoor heb je de eerste stap eigenlijk al gezet als je uit jezelf naar een afkickkliniek gaat. Je hebt dan namelijk al toegegeven dat je een probleem hebt en dat je hem wilt oplossen.