Vervolgstappen na een ongeval 

De nieuws/forum site voor artsen

Honderdduizenden Nederlanders zijn jaarlijks wel eens betrokken bij een verkeersongeval. De een wat erger dan de andere, maar in veel gevallen is er in ieder geval sprake van letselschade. Het kan soms echter enorm lang duren voordat een letselschade claim helemaal rond is en de schadevergoeding uitgekeerd kan worden. Naast dit zijn er natuurlijk andere stappen die logisch zijn om te nemen nadat je betrokken bent geraakt bij een ongeval. Lees in deze blog wat er allemaal bij komt kijken! 

 

Aansprakelijk stellen van betrokkenen

De eerste stap is natuurlijk om de veroorzaker van het ongeluk een schadeformulier te laten tekenen, zodat je de desbetreffende persoon schriftelijk aansprakelijk kan stellen. Op die manier kun je alle gemaakte kosten, van de schade, maar ook van de juridische bijstand, verhalen op de ander. Daarnaast is het ook belangrijk om bij een eventueel doktersbezoek een schriftelijke verklaring aan te vragen waaruit het direct verband tussen het letsel en het ongeval beschreven staat. 

 

Verzamel zoveel mogelijk bewijs

Het is belangrijk dat je altijd kunt bewijzen dat de ander aansprakelijk is voor de gemaakte schade. Om zo sterk mogelijk te staan in de juridische strijd, is het daarom belangrijk om vlak na het ongeval zoveel mogelijk bewijs te verzamelen. Maak bijvoorbeeld dus zo veel mogelijk foto’s van de plaats van de aanrijding met slipsporen, brokstukken of wegmarkeringen in beeld. Daarnaast is het ook altijd handig om gegevens van eventuele getuigen op te schrijven, want dit kan altijd van pas komen bij de latere afhandeling van de schade. Verder is het belangrijk om een zo volledig mogelijke omschrijving van de aanrijding te geven. Betrek hierin dingen zoals hoe het ongeval ontstond en de snelheid. 

 

Laat je nakijken door een dokter

Het is na een verkeersongeval altijd een slim idee om medische hulp in te schakelen. Dit is zelfs aan te raden in het geval dat je direct na het ongeluk nog niets afwijkends voelt. Het kan altijd zo zijn dat er toch iets is verschoten wat je nog niet meteen voelt, maar waar je in een later stadium last van kan krijgen. Ga dus altijd even voor een check langs de dokter. Over de kosten hoef je je geen zorgen te maken, want dit kun je indien het de schuld van de ander was altijd verhalen op de ander. 

Kom je er niet helemaal uit met de andere partij en wil je een derde partij inschakelen? Kijk dan zeker eens op de website van Van Mansum Letselschade. Gespecialiseerd in dit soort gevallen, dus zij kunnen er altijd voor je zijn!